ΕΡΕΥΝΑ

You are here

Ένα «Ανοιχτό σχολείο» αξιοποιεί την εκπαιδευτική καινοτομία, τα εργαλεία της ανακαλυπτικής μάθησης, την τεχνολογία, τη διδασκαλία των φυσικών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών για τη μελέτη και ψηλάφηση τοπικών ζητημάτων. Το σχολείο αυτό αφουγκράζεται τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και αναλαμβάνει δράση. Σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκδηλώσεις και δραστηριότητες που αυξάνουν το επιστημονικό κεφάλαιο τόσο του σχολικού οργανισμού όσο και της κοινωνίας. Μια τέτοια δράση αποτελεί η μαθητική έρευνα για το τι γνωρίζουν οι συμπολίτες μας για το φαινόμενο του σεισμού καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε, για να είμαστε περισσότερο ασφαλείς. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τον ΟΑΣΠ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε:

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση "Σεισμοί: Το σχολείο κάνει τη διαφορά..." όπου θα βραβευθούν και τα σχολεία που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο".

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

.
.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ελληνογερμανική Αγωγή
Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης
Δημητρίου Παναγέα, Παλλήνη

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)

DISCLAIMER

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Open Schools for Open Societies" (grant agreement No.741572), του προγράμματος  Erasmus+ “School Networks Alert Citizens protection" (grant agreement No.2018-1-EL01-KA201-047847) και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος OpenAIRE-Advanced (grant agreement No.777541).

       

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Νίκος Ζυγουρίτσας
  • Τηλέφωνο: +30.2108176799
  • Email: zygouritsas@ea.gr